Світ
25 вересня 2017
Українцям рекомендують перетинати кордон Білорусі та РФ тільки авіатранспортом
Росія, посилаючись на відсутність пунктів пропуску через російсько-білоруський державний кордон, заборонила його перетин громадянами третіх країн, крім громадян РФ та Білорусі, у тому числі дипломатам і представникам міжнародних організацій.
news-image

Посольство України в Республіці Білорусь рекомендує українським громадянам утриматись від поїздок, пов’язаних з перетином білорусько-російського державного кордону, крім перетину авіаційним транспортом.

Про це йдеться у повідомленні на сайті диппредставництва, пише «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

Посольство зазначає, що Росія, посилаючись на відсутність пунктів пропуску через російсько-білоруський державний кордон, заборонила його перетин громадянами третіх країн, крім громадян РФ та Білорусі, у тому числі дипломатам і представникам міжнародних організацій.

Міністерство закордонних справ РФ повідомило, що з 15 травня 2017 року російська сторона здійснює прикордонний контроль повітряних суден, які прибувають в Росію з Білорусі й повертаються назад.

"У цьому зв’язку усім громадянам третіх країн, включаючи членів дипломатичного і адміністративно-технічного персоналу дипломатичних представництв, консульських установ і представництв міжнародних організацій рекомендується для поїздок за вказаним маршрутом використовувати авіаційний транспорт", - йдеться у повідомленні.

Оскільки між Білорусією та РФ відсутні чинні угоди про пункти пропуску, білоруська прикордонна служба не здійснює контроль на цій ділянці кордону.

"Ще раз привертаємо увагу громадян до існуючої небезпеки при плануванні поїздок до Російської Федерації, агресія якої проти України триває з 2014 року", - зазначили в посольстві.

Читайте також:У Росії розкрили сім'ю канібалів, які причетні до 30 вбивств

Читайте також:Росія продовжила арешт Сущенку на два місяці