Світ
25 вересня 2017
Камін і чорничний пиріг: китайці їдуть до Фінляндії, щоб пожити в місцевій сім'ї
Китайських туристів цікавлять пакетні тури, що містять відвідування звичайного приватного будинку і спілкування з фінською сім'єю.
news-image

Китайські туроператори тестують у Фінляндії новий формат екскурсій - візити у фінські будинки. Китайських туристів цікавлять пакетні тури, що містять відвідування звичайного приватного будинку і спілкування з фінською сім'єю, передає «Є!» із посиланням на Yle.
Коли у фінів з Південної Карелії запитали, чи не хотіли б вони взяти участь в організації домашніх візитів для китайських туристів, відгукнулося близько 50 сімей. У пробній екскурсії по фінських будинках вже взяли участь десятки китайських туроператорів.

"Китайці із задоволенням приїхали б до Фінляндії. Така гостинність для них є дивиною. Домашня екскурсія - це може бути дуже цікаво", - коментує Девід Лай з Гонконгу.

 

"Ми пропонуємо гостям чорничний пиріг і запалюємо камін. Тобто, займаємося звичайними речами, які й так хочеться робити в таку погоду, - розповідає Мирка Рахман, господиня, яка пропонує екскурсійні послуги в своїй садибі в Лаппеенранта. - Ми дізналися від самих туроператорів, що їм цікаво познайомитися з тим, як ми живемо тут на Півночі. Чистота і здоров'я цікавлять. Наш спосіб життя сам по собі здоровий, і це приваблює туристів".

Візит у фінську сім'ю тривалістю в пару годин - така форма екскурсії цікавить туроператорів, що надають послуги різним туристичним групам. Для китайських сімей з дітьми плануються відвідування з ночівлею, під час яких можна краще познайомитися з фінським побутом. Ключовим є невимушене спілкування між гостями і господарями.

"Гості та господарі можуть спілкуватися, навіть не володіючи ідеальним англійським. Є ще мова тіла", - сміється турист з Китаю Франсіс Ксу.

Найбільшою потенційною групою туристів є школярі, яких заможні китайці на канікулах відправляють у дитячі табори.

"Ми плануємо табір на наступне літо, так що, чекаємо учнів, які візьмуть у ньому участь!" - коментує Девід Лай.
Читайте також: У Мінсоцполітики повідомили про кількість переселенців в Україні