Україна
25 вересня 2017
«Влада» Криму назвала доповідь ООН про права людини на півострові «нісенітницею»
На думку Полонського, верховний комісар ООН Зейд Раад аль-Хусейн ігнорує норми міжнародного права.
news-image

Звинувачення в порушенні прав людини в Криму є "міжнародною нісенітницею", заявив в інтерв'ю РБК "міністр з інформації та масових комунікацій" окупованого Росією півострова Дмитро Полонський, коментуючи доповідь управління верховного комісара ООН з прав людини.

Інформує «Є!», з посиланням на gordonua.com.

"Вони прикриваються ім'ям поважної організації. Це насправді заявив верховний брехун з прав людини, жодного разу тут не побував і керуючись плітками та чутками. Якби цей верховний комісар ООН з прав приїхав, то він переконався б у зворотному", - вважає представник окупаційної влади.

На думку Полонського, верховний комісар ООН Зейд Раад аль-Хусейн ігнорує норми міжнародного права.

"Ці товариші давно зайняли позицію, при якій нічого не знають, але регулярно отримують інформацію від своїх замовників з недодержави Україна", - додав "міністр".

В опублікованому 25 вересня доповіді ООН констатується, що під час окупації Росією Криму зафіксовані довільні арешти, насильство, жорстоке поводження з людьми, тортури і мінімум одна позасудова розправа. 10 осіб за час окупації пропали без вісті.

19 грудня 2016 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про порушення прав людини на окупованому півострові.

Росія окупувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною і більшістю країн світу.

Читайте також: Росія продовжила арешт Сущенку на два місяці
Читайте також: Лавров в ООН: Перший базовий принцип миротворчості: «блакитні каски» може бути розгорнуто тільки за згодою сторін конфлікту