Економіка та бізнес
27 вересня 2017
МВФ і Мінфін виступають за негайне реформування ДФС
Мінфін і ДФС почали проект комплексного реформування ДФС.
news-image

Проект комплексної реформи Державної фіскальної служби обговорив міністр фінансів Олександр Данилюк з представником Міжнародного валютного фонду Йостою Люнгманом.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів, передає «Є!» з посиланням на УкраїнськаПравда.

У Мінфіні відзначили, що сторони визнали позитивним просуванням в податковій сфері запровадження автоматичного реєстру відшкодування податку на додану вартість.

Однак без зміни структури роботи фіскальних органів подальші кроки будуть недостатньо ефективними, - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Мінфін і ДФС почали проект комплексного реформування ДФС. Головна мета - зменшити рівень корупції та перетворити ДФС на цільову сервісну службу.

У трирівневій структурі проекту на першому рівні перебуває наглядова рада, до складу якого входять представники західних урядових структур, міжнародних організацій і фондів, а саме: Мінфін США, МВФ, Європейський банк реконструкції і розвитку, Мінфін Канади, Мінфін Німеччини, прикордонно-митна служба США, представники ЄС. Наглядова рада координує проект.

На другому рівні - комітет управління, до якого входять міністр фінансів з держсекретарем, голова ДФС із заступником і менеджер проекту. Комітет має визначати пріоритетні завдання, вирішувати спірні питання.

На третьому рівні розташовується група впровадження реформи в складі представників Мінфіну, ДФС, МВФ, команди підтримки реформ при Мінфіні і ДФС, міжнародні консультанти. Вона має працювати над практичним впровадженням змін.

Читайте також: Порошенко заявляє про відновлення економіки України