Суспільство
27 вересня 2017
Польські журналісти закликали Росію звільнити українця Сущенка
Представники SDP закликають міжнародні організації, аби вони здійснили кроки, які сприятимуть звільненню Сущенка й інших українських журналістів, які утримуються в Росії та на окупованих нею територіях.
news-image

Вони також закликали міжнародні організації сприяти звільненню Сущенка й інших українських журналістів, які утримуються в Росії та на окупованих нею територіях.  

Про це інформує «Є!» з посиланням на Тиждень.

Працівники центру моніторингу свободи преси Асоціації польських журналістів (SDP) висловили протест Росії щодо продовження арешту українському журналісту Роману Сущенку. Відповідну заяву SDP  було оприлюднено в середу, 27 вересня.

Так, польські журналісти закликали російську владу звільнити українського журналіста.

“Центр моніторингу свободи преси Асоціації польських журналістів рішуче протестує проти продовження ще на два місяці арешту у Москві журналіста українського інформагентства “Укрінформ” Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і закликає російську владу зняти звинувачення проти журналіста і негайно його звільнити”, - йдеться у повідомленні SDP.

Окрім цього, представники SDP закликають міжнародні організації, аби вони здійснили кроки, які сприятимуть звільненню Сущенка й інших українських журналістів, які утримуються в Росії та на окупованих нею територіях.

Раніше Московський міський суд продовжив строк тримання під вартою Сущенка на два місяці.

27 червня Лефортовський районний суд Москви продовжив термін утримання під вартою українського журналіста ще на три місяці - до 30 вересня. 

Роман Сущенко – паризький кореспондент українського інформаційного агентства "Укрінформ", прибув до Росії у приватних справах, перебуваючи у відпустці. Члени Громадської спостережної комісії Москви виявили його 2 жовтня 2016 року в московському СІЗО "Лефортово". ФСБ назвала Сущенка кадровим розвідником, який нібито збирав відомості про діяльність російських Збройних сил РФ.

Раніше, 26 квітня, Лефортовський суд Москви продовжив до 30 червня арешт Сущенку, обвинуваченому в шпигунстві. 16 червня йому призначили психіатричну експертизу.

Читайте також:Росія продовжила арешт Сущенку на два місяці