Суспільство
27 вересня 2017
Чоловіки, які нанесли собі ножові поранення біля парламенту Фінляндії, заявили, що вони - гей-пара з Росії
Чоловіки повідомили, що отримали відмову в наданні притулку.
news-image

Біженці,  що минулої п'ятниці завдали собі ножові поранення на сходах парламенту в Гельсінкі, в інтерв'ю виданню IltaSanomat заявили, що вони - гей-пара з Росії, які зазнали переслідувань на батьківщині через свою орієнтацію, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Олександр і Микита, за їх власними словами, запросили в Фінляндії притулку, однак отримали відмову.

Як повідомляє газета Helsingin Sanomat, начальник слідства Кирси Кант не підтвердила ЗМІ інформацію про громадянство чоловіків.

В інтерв'ю IltaSanomat пара заявила, що вони краще загинуть у Фінляндії, ніж у Росії. Чоловіки самі зв'язалися з фінською газетою. За їх словами, вони сподіваються, що розголос допоможе не тільки їм, а й іншим гей-парам з Росії. Невдала спроба самогубства, як заявляють Олександр і Микита, повинна змусити фінів звернути більш пильну увагу на скрутне становище, в якому знаходяться російські секс-меншини.

Нагадаємо, минулої п'ятниці на сходах парламенту двоє чоловіків нанесли собі ножові поранення і були госпіталізовані. У постраждалих знайшли ідентифікаційні картки центру з прийому біженців, проте їх національність владою не уточнювалася.

Читайте також: Ввічливий канадець попросив ведмедів піти з його двору. Вони пішли (відео)