Суспільство
28 вересня 2017
Саакашвілі розповів як школи у Грузії було переведено на грузинську мову навчання
В Грузії до реформи 20% шкіл були російсько-, азербайджано- і армяноязичних.
news-image

Глава партії "Рух нових сил", колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі розповів, як під час його правління школи були переведені на грузинську мову навчання.
Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

За його словами, в Грузії до реформи 20% шкіл були російсько-, азербайджано- і армяноязичних.

"Ми на першому етапі ввели в цих школах мультілінгвістіческое освіту (всі предмети вивчалися 2/3 грузинською і 1/3 російською і на мовах інших нацменшин)", - розповів він.
"Коли педагоги і учні були готові, ми плавно перевели навчання в 400 російськомовних школах повністю на грузинську мову. Паралельно ми створили прозорий і справедливий механізм акредитації шкіл, ніж огородили їх від небажаного втручання ззовні країни", - підкреслив політик.
"В результаті ми уникли непорозуміння з нашими сусідами в Азербайджані і Вірменії, максимально посилили і захистили вивчення грузинської мови, зробили важливу реформу безболісною для дітей і вчителів, а також створили умови для нормального функціонування провідних західних шкіл, і тепер поряд з грузинськими в Грузії успішно працюють американські, німецькі, англійські та італійські школи ", - додав Саакашвілі.
Читайте також: Саакашвілі буде жити на Черкащині