Події
28 вересня 2017
Диверсійних груп у Калинівці не було, - Матіос
Так само слідчі заперечили версію про діяльність безпілотних літальних апаратів.
news-image

За словами головного військового прокурора, інформація про диверсійні групи є фейком.

Про це інформує «Є!» з посиланням на ТСН.

Таке заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Є момент, який би я хотів відзначити, - диверсійних груп, про які говорить фейсбук або інші, слідством з вивченням матеріалів СБУ та інших правоохоронних органів на території Вінницької області встановлено не було і даних про це немає", - наголосив він.

За словами Матіоса, так само слідчі заперечили версію про діяльність безпілотних літальних апаратів.

"Антитерористичні навчання СБУ повинні були проходити у Могилеві і вони фактично не розпочалися. Жодних груп ДРГ чи тих, кого затримали, чи хтось щось запустив і втік, - не було", - додав військовий прокурор.

Нагадаємо, 26 вересня близько 22:00 з'явилася інформація про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу р. Калинівка. Була проведена евакуація жителів м. Калинівка та населених пунктів у 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожнє, Сальник, Стрижавка). Усього з регіону евакуювали понад 30 тисяч людей.

Рятувальники заявляють, що для розмінування Калинівки та сусідніх сіл їм знадобиться кілька днів. До першого жовтня подовжено заборону польотів над місцем вибухів.

На складах під Калинівкою до пожежі зберігалися 83 тисяч тон боєприпасів для танків, самохідних мінометів та реактивної артилерії. 

Читайте також:На складах у Калинівці фіксується поодинока детонація боєприпасів, – ДСНС