Суспільство
28 вересня 2017
Кабмін ввів новий порядок розрахунку субсидії на опалення
На новий опалювальний сезон 2017/18 років - з 1 жовтня 2017 року - при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за I і II квартал 2017 року.
news-image

Для розрахунку розміру субсидії на опалювальний період 2017-2018 року враховуватимуться доходи громадян за І і ІІ квартали цього року, а на наступний неопалювальний період - за III і IV квартали 2017 року.

Про це йдеться на сторінці Урядового порталу у Facebook, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

"На новий опалювальний сезон 2017/18 років - з 1 жовтня 2017 року - при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за I і II квартал 2017 року, а на неопалювальний період - з 1 травня 2018 року - за III і IV квартал 2017 року", - йдеться у повідомленні.

В уряді зауважили, що таке рішення було ухвалене у зв’язку з тим, що соціально несправедливо брати до уваги минулорічні доходи громадянина, оскільки той міг весь минулий рік працювати і отримувати високу заробітну плату, а цього року звільнився і потребує допомоги в оплаті комунальних послуг.

Крім того, уряд врахував, що у травні-червні цього року виникли затримки з перепризначенням субсидій на літній період, бо фіскальна служба не змогла вчасно надати інформацію про доходи громадян за I квартал поточного року. Особливо помітно це було у великих містах.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив до 1 листопада термін подачі населенням заяв на виплату компенсації зекономленої частини субсидій з оплати житлово-комунальних послуг.

Читайте також:У вересні кияни отримають платіжки з новим дизайном (фото)