Суспільство
28 вересня 2017
Міносвіти готове направити закон про освіту до Венеціанської комісії
Гриневич запропонувала Раді Європи надіслати статтю 7 Про мову навчання на експертизу.
news-image

Про це Гриневич заявила під час зустрічі з міністром національної освіти Румунії, інформує «Є!» з посиланням на Тиждень.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила про готовність відправити мовну статтю закону «Про освіту» на експертизу до Венеціанської комісії. Про це вона заявила під час зустрічі з міністром національної освіти Румунії Лівіу Марьян Попом, передає прес-слуба МОН.

Так, Гриневич запропонувала Раді Європи надіслати статтю 7 "Про мову навчання" на експертизу.

Також вона зазначила, що зустрінеться з цього питання з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом.

"6 жовтня у мене також заплановано зустріч з Генеральним Секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом, на якій ми теж обговоримо питання експертизи та імплементації статті 7 Закону "Про освіту", - сказала Гриневич.

Як повідомлялося, 28 вересня в Україні набув чинності закон "Про освіту".

Раніше міністри закордонних справ Болгарії, Греції, Румунії та Угорщини заявили, що занепокоєні прийняттям в Україні нового закону про освіту й мають намір звернутися до Ради Європи і ОБСЄ.

У свою чергу, для того, щоб підтвердити відсутність порушень міжнародних зобов'язань Україна готова направити до Ради Європи на експертизу мовну статтю закону про освіту.

Угорщина вирішила блокувати будь-яке подальше зближення України та ЄС через підписання президентом України Петром Порошенком закону "Про освіту". Раніше Парламент Угорщини одноголосно схвалив резолюцію із засудженням українського закону про освіту, наголосивши, що він грубо порушує права угорців на Закарпатті. 

Читайте також:Саакашвілі розповів як школи у Грузії було переведено на грузинську мову навчання

Читайте також:В Міносвіти готують уточнення щодо мови викладання в українських школах