Події
28 вересня 2017
Сьогодні мешканці Калинівки зможуть організовано повернутися додому, – голова ОДА
О 15:00 служби, які відповідають за розмінування, підпишуть загальний акт, після цього місцеві жителі зможуть повернутися.
news-image

О 15:00 служби, які відповідають за розмінування, підпишуть загальний акт, після цього місцеві жителі зможуть повернутися, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

У четвер, 28 вересня, мешканці Калинівки Вінницької області, яка постраждала від вибухів на складі боєприпасів, зможуть почати організовано повертатися до своїх домівок. Про це під час брифінгу в Калинівці розповів голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

За його словами, о 15:00 служби, які відповідають за розмінування, підпишуть загальний акт, після цього місцеві жителі зможуть повернутися.

Як розповів Мельничуцький, на полігоні ще звучать поодинокі вибухи, але вони не загрожують життю та здоров'ю громадян, тому було прийняте рішення зняти блокпости з центральних вулиць міста.

Також уже відновлюється газопостачання, електропостачання, обстежуться школи, щоб з понеділка почалося навчання.

"Ми починаємо роботи з відновлення газопостачання Калинівки, насамперед багатоповерхових будівель. Стоїть завдання відновити газопостачання впродовж трьох днів. У Павлівці істотно постраждала система електропостачання, зараз живлення відновлюється. У міській та районній радах розгорнуті пункти прийому громадян. Вчора уряд виділив 100 млн грн із резервного фонду на відновлення осель та об'єктів соціальної інфраструктури, зараз завдання полягає в тому, щоб запустити цей механізм. Є завдання обстежити школи, щоб у найкоротші терміни, з 2 жовтня, діти пішли в школу. Зараз відновлюється павлівська школа, яка постраждала найбільше", - розповів Мельничуцький.

Читайте також:Диверсійних груп у Калинівці не було, - Матіос

Читайте також:Катерина Бужинська вирішила дати концерт на Віниччині поблизу Калинівки