Суспільство
29 вересня 2017
Бойовики зривають відкриття єдиного автомобільного пункту пропуску на Луганщині
В Луганській області діє єдиний пункт пропуску.
news-image

В Луганській області діє єдиний пункт пропуску з окупованої території – Станиця Луганська. Однак вона є піша, тож автомобільного пункту пропуску в цьому регіоні немає. Ним мало стати КПВВ "Золоте", однак бойовики усіляко блокують його відкриття.

Про це йдеться у повідомленні української сторони СЦКК, передає «Є!».

Територію КПВВ "Золоте" та прилеглі ділянки розчищено від рослинності, а також проведені всі заходи по розмінуванню. Однак, зі сторони на території ОРЛО зазначені заходи не виконуються, пункт пропуску до роботи не готується, – йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що для перетину лінії розмежування по дорожньому коридору "Стаханов – Золоте – Гірське – Лисичанськ", було передбачено з української сторони створення 12 смуг для руху (6 на в’їзд та 6 на виїзд), 8 пішохідних коридорів (4 на вхід та 4 на вихід) та одну окрема смуга для вантажівок міжнародних гуманітарних місій.

Територію КПВВ "Золоте" та прилеглі ділянки було розчищено від рослинності, а також проведені всі заходи по розмінуванню.

Українська сторона СЦКК підкреслює, що зрив відкриття КПВВ "Золоте" керівництвом ОРЛО є прямим свідченням його безвідповідального ставлення до населення регіону, зневаги до переговорного процесу, небажання виконувати "мінські домовленості", – підсумовується в заяві.