Політика
29 вересня 2017
США хочуть збільшити до максимуму дипломатичний тиск на КНДР
Сполучені Штати мають намір створити максимальні дипломатичний тиск та економічну ізоляцію Північної Кореї.
news-image
Сполучені Штати мають намір створити максимальні дипломатичний тиск та економічну ізоляцію Північної Кореї, допоки режим у Пхеньяні не змінить своєї поведінки та не розпочне діалог, спрямований на досягнення миру й процвітання в регіоні.

Про це заявила у четвер під час слухань у Сенаті в.о. помічника держсекретаря з питань Східної Азії та Тихоокеанського регіону Сьюзан Торнтон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

Зрозуміло, що ми не можемо дозволити (Північній Кореї – ред.) продовжувати кричущі порушення міжнародного права та регіонального порядку. Чіткими, рішучими діями ми повинні притягнути Пхеньян до відповідальності, і наша кампанія максимального тиску націлена саме на це, - заявила представник Держдепартаменту США.

Вона уточнила, що ця стратегія використовує всі наявні важелі економічного та дипломатичного тиску на Північну Корею, з тим щоб примусити режим Кім Чен Ина змінити його нинішню поведінку та стратегічні підходи.

Водночас, Торнтон визнала, що попри зусилля міжнародної спільноти щодо КНДР, поведінка режиму в Пхеньяні суттєво не змінилася, як і не з'явилося ознак, що там зацікавлені в серйозних переговорах з проблеми ядерної зброї.

Це просто означає, що ми повинні збільшити тиск та ізоляцію, - підкреслила офіційний представник адміністрації.

За її словами, якщо КНДР проявить серйозну зацікавленість у діалозі та припинить свої ракетні та ядерні випробування, "ми розглянемо цей варіант, але при цьому ми чітко пам'ятатимемо те, що КНДР порушила дух і букву погоджених угод та зобов'язань".

Вона заявила, що американська сторона прагне миру та процвітання в регіоні, але якщо уряд Північної Кореї не змінить свої наміри, тиск та ізоляція КНДР продовжуватиметься.