Політика
29 вересня 2017
Меркель не проти реформ у ЄС, але хоче обговорити деталі
Для Німеччини, за словами Меркель, важливо, щоб пропоновані реформи послужили зростанню і створенню нових робочих місць.
news-image
Канцлер ФРН Ангела Меркель підтримує главу Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і президента Франції Еммануеля Макрона, які закликали до реформ у Євросоюзі.

Про це вона заявила, підводячи підсумок переговорів у Талліні, повідомляє прес-служби глави уряду ФРН, передає «Є!»  посилаючись на Укрінформ.

Я твердо переконана, що Європа не повинна просто залишатися на місці, Європа повинна в майбутньому розвиватися, - заявила Меркель.

Вона «надзвичайно» вітала виступи Юнкера і Макрона щодо ситуації в ЄС і назвала їх «значним внеском на цьому шляху», який надасть хороший імпульс розвитку 27 країн.

При цьому вона зауважила, що про конкретні деталі пропозицій, які прозвучали у промовах обох політиків, треба ще говорити.

Для Німеччини, за словами Меркель, важливо, щоб пропоновані реформи послужили зростанню і створенню нових робочих місць, здоровій конкуренції, а також боротьбі з протекціонізмом. Особливий акцент канцлер зробила на тому, що ЄС має насправді виробити єдину політику щодо біженців, в справі захисту своїх кордонів і забезпечення безпеки.