Спорт
29 вересня 2017
«Динамо» здобуло вольову перемогу над «Партизаном» у Лізі Європи
Перемогу «Динамо» здобуло завдяки голу Мораєса, який зробив дубль.
news-image

У четвер, 28 вересня, київське «Динамо» відправилося до столиці Сербії – Белграда, на матч Ліги Європи проти місцевого «Партизана». Варто зазначити, що матч відбувався за пустих трибун. Так сербів покарали за безлади на матчах кваліфікації Ліги чемпіонів, пише «Є!» з посиланням на Захід Нет.

Якщо в першому таймі Дерліс Гонсалес не використав можливість відзначитися, перебуваючи за 7 метрів до воріт і попавши у воротаря Владіміра Стойковіча, то «Партизан» відповів ударом зі штрафного Леандре Тавамба, який пройшов крізь стінку, яка у відповідальний момент просто «розвалилася». Сантиметрів не вистачило, щоб м’яч влетів у ворота.

Однак вже невдовзі саме останній асистував Огнену Ожеговічу при першому взятті воріт «динамівців». При цьому у штрафному майданчику перебувало п’ятеро гравців «Динамо» і лише двоє – «Партизана». Та жоден з них не завадив ні прийняти м’яч, ні поборовся як слід за нього, не дав віддати пас і не «накрив» сербського футболіста при ударі.

А вже невдовзі і сам Тавамба відзначився у цьому матчі. Отримавши м’яч у швидкій атаці на лінії штрафного майданчика, футболіст змістився ліворуч і пробив повз Максима Коваля. Навіть підкат від Йосіпа Піваріча не завадив м’ячу залетіти у ворота.

Такий хід гри та рахунок не влаштовували головного тренера «Динамо» Олександра Хацкевича. Тож у перерві він вдався до подвійної заміни. Замість Віктора Циганкова та Артема Кравця на поле вийшли Жуніор Мораєс та Артем Бєсєдін. І саме вони стали творцями перемоги «Динамо» в цьому матчі.

Спочатку скоротити відставання киянам вдалося завдяки стандартному положенню. Під час виконання штрафного зіграв рукою один з гравців «Партизана» у стінці. Так як він перебував у штрафному майданчику, то арбітр матчу вказав на пенальті. Удар з позначки чітко реалізував Мораєс.

Невдовзі кияни зрівняли рахунок. Бєсєдін накрутив на куті штрафного майданчика захисника і простелив у точно на Віталія Буяльського. Удар півзахисника був під штангу і неочікуваний для воротаря.

А перемогу «Динамо» здобуло завдяки голу Мораєса, який зробив дубль. Буяльський потужно пробив з-за меж штрафного майданчика, воротар кінчиками пальців перевів його у перекладину. Першим на добивання виявився саме бразильський форвард киян, який другим дотиком відправив м’яч за лінію воріт. Варто зазначити, що в момент удару гравець української команди перебував у невеликому офсайді.

Таким чином «Динамо» і надалі очолює групу В з 6 очками в активі. Суперники киян – швейцарський «Янг Бойз» та албанське «Шкендербеу» – у паралельному матчі зіграли у нічию.

Читайте також:Українські «Динамо» і «Зоря» обіграли своїх суперників у Лізі Європи

Читайте також:У НАТО присвятили відеоролик українцям на Іграх нескорених (відео)