Україна
29 вересня 2017
Україна покращила позиції у світовому рейтингу роботи урядових інституцій
Зростання у рейтингу Україна отримала зокрема і завдяки змінам в системі державного управління.
news-image

З 2016 року Україна піднялася на чотири позиції у Глобальному індексі конкурентоспроможності Давоського світового економічного форуму. Про це написав на своїй сторінці у Facebook міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, повідомляє «Є!» з посиланням на ЗахідНет.

«За минулий рік Україна піднялась на 4 пункти у Глобальному індексі конкурентоспроможності Давоського світового економічного форуму (The Global Competitiveness Report of World Economic Forum)», - зазначив він.

За його словами, зростання у рейтингу Україна отримала зокрема і завдяки змінам в системі державного управління. Саєнко зауважив, що урядові процедури перестали бути однією з топ-5 проблем для бізнесу й нашій державі вдалося піднятися з 99 на 65-те місце за прозорістю підготовки урядових рішень.

«За оцінкою роботи інституцій маємо прогрес: піднялись на 12 позицій за останні 2 роки», - зазначив міністр.

Водночас він висловив сподівання, що перехід на середньострокове бюджетне планування та реформа держуправління, побудова системи ефективного регулювання дозволить ще більше прискорити зростання останніх років, а побудова «сильних інституцій», яку, за його даними, уже почали, дасть найбільший результат у майбутньому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за підсумками 2016/2017 років Україна піднялась у світовому рейтингу конкурентоспроможності на чотири позиції.

Читайте також:В Україні скоротилась заборгованість у зарплаті

Читайте також:Bitcoin може знову розколотися