Події
29 вересня 2017
У ЗСУ пов'язали пожежу на складах Калинівки з браком фінансування
Пожежа на військових складах під Вінницею могла виникнути через застаріле оснащення складів, на яке не вистачало фінансування.
news-image
Пожежа на військових складах під Вінницею могла виникнути через застаріле оснащення складів, на яке не вистачало фінансування. Про це заявив очільник озброєння Збройних сил України Микола Шевцов, повідомляє «Є!» з посиланням на "5 канал". 

Він зазначив, що військова частина А-11-19 була розформована ще у 2012 році, втім два роки тому цей наказ скасували. Попри це, для повноцінного відновлення частини грошей бракувало. Тож, в результаті, система пожежогасіння застаріла, а умови зберігання боєприпасів були незадовільними.

"Військова частина тривалий час підлягала розформуванню. Відповідно, вона не фінансувалася. Відповідно, майданчики були відкриті. Сховища ніхто для них не обладнував. Відповідно, що система пожежогасіння, яка була на арсеналі, була не новітня. Відповідають за події на арсеналі всі, відповідно до своїх функціональних обов'язків, і в межах тієї події, яка сталася", - наголосив Шевцов.

Читайте також:Усі жителі Калинівки повернулися до своїх домівок