Події
29 вересня 2017
У Житомирській обл. двох журналістів засуджено до 9 років ув'язнення за сепаратизм
Колегія суддів Андрушівського районного суду Житомирської області засудила Дмитра Васильця і Євгена Тимонина до дев'яти років позбавлення волі як пропагандистів сепаратистського телеканалу Новоросія ТВ.
news-image

За матеріалами СБУ на Житомирщині засуджено двох журналістів, які звинувачуються у причетності до створення телеканалу "Новоросія ТБ" сепаратистського телеканалу "Новоросія ТВ". Про це повідомляє прес-служба СБУ, пише «Є!» з посиланням на 112.

Колегія суддів Андрушівського районного суду Житомирської області засудила Дмитра Васильця і Євгена Тимонина до дев'яти років позбавлення волі як пропагандистів сепаратистського телеканалу "Новоросія ТВ". Суд визнав їх винними в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 258-2 і ст. 161 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося раніше,  у листопаді 2015 р. за підозрою у створенні терористичної групи затримали Дмитра Васильця та Євгена Тімоніна. За даними спецслужби,  вони надавали інформаційну підтримку телеканалу бойовиків "Новоросія ТВ", допомагаючи налагоджувати ефір.

Суд визнав Васильця та Тімоніна винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 258-2 та ст. 161 Кримінального кодексу України.

За інформацією СБУ, у 2014 році Василець та Тімонін приїхали до тимчасово окупованого терористами Донецька на запрошення "держдіяча" так званої "ДНР" Губарєва. На замовлення терористів чоловіки надали технічну, практичну та методичну консультації для створення та запуску сепаратистського каналу "Новороссия ТВ".

Оперативники СБУ задокументували, що у Києві спільники бойовиків позиціонували себе незалежними громадськими активістами та журналістами одного із Інтернет-видань. Крім того, вони входили до громадської ради одного з міністерств та були членами низки громадських рад інших органів державного управління та місцевого самоврядування.

Читайте також:З'явилися імена і фото прикордонників, які загинули на кордоні з Росією (фото)