Події
1 жовтня 2017
У Росії на електростанції стався вибух (відео)
Епіцентром загоряння стало приміщення з резервними турбінами.
news-image

У російському Якутську на ГРЕС стався вибух, після чого спалахнула пожежа. Внаслідок інциденту знеструмлено Якутськ та найближчі до міста населені пункти.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

На місце події прибули рятувальники та медики. Відомо, що внаслідок вибуху постраждала одна людина. З травмами потерпілого госпіталізували, наразі він перебуває в реанімації.

За інформацією російського МНС, на ГРЕС стався технологічний вибух. Після цього на електростанції спалахнуло масло. Вогонь поширився на 70 квадратних метрів. Відомо, що пожежу вдалося локалізувати.

Представники Міністерства енергетики Росії стверджують, що епіцентром загоряння стало приміщення з резервними турбінами.

На час аварії станція мала навантаження 189 МВт. Від роботи захисна станція розвантажилась до 0 МВт зі втратою власних потреб. Без електроенергії залишились споживачі Центрального енергорайону Якутської енергосистеми потужністю 195 МВт, – зазначили в Міністерстві.

Загалом внаслідок інциденту без електрики залишились 6,3 тисячі будинків. Наразі ведуться роботи з відновленням електропостачання.

"Пожежні роботи завершились і з'явилась можливість розпочати пускові роботи. Основне обладнання не постраждало. Зараз подали електроенергію на Якутську ТЕЦ, В екстреному режимі почали пускові операції на Якутській ГРЕС-2", – заявив керівник департаменту Міненерго Росії Євгеній Грабчак.

Після вибухів на електростанції голова МНС Володимир Пучков ввів у Якутії надзвичайний стан та наказав всім оперативним групам поетапно працювати над пуском електрики в кожен знеструмлений район.

У мережі з'явилось відео з місця аварії.

 



Читайте також: На підприємстві під Києвом спалахнула пожежа: є жертва