Політика
28 січня 2015
Путін хоче знищити Україну до колапсу в Росії, - Сорос
Якщо Європа надасть фінансову допомогу Україні, Путін, врешті-решт, буде змушений відмовитися від агресії
news-image

Президент Росії Володимир Путін хоче встигнути знищити Україну до економічного колапсу в РФ, пишуть в спільній статті для NYT американський мільярдер Джордж Сорос та французький філософ Бернар-Анрі Леві.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Європейську правду".

"Хоча Росія знаходиться у фінансовій кризі, що поглиблюється, Путін, здається, вирішив, що він може знищити нову Україну до того, як вона зможе повністю утвердитися, перш ніж економічний спад знищить його власну популярність", - йдеться у публікації.

Автори підкреслюють, що Путін нарощує військовий і фінансовий тиск на Україну. Як приклад наводиться атака на Маріуполь, внаслідок якої загинули 30 осіб і близько 100 отримали поранення.

"Україна буде захищати себе військовими методами, але вона терміново потребує фінансової допомоги. Безпосередньо потрібно 15 млрд дол. Щоб стимулювати приватні інвестиції, західні країни повинні прийняти політичне зобов'язання надати додаткові суми, залежно від ступеня російської агресії та успіху українських реформ", - зазначають автори.

Сорос і Леві вважають, що на карту поставлено майбутнє не тільки України, а й самого Європейського союзу.

"Втрата України буде величезним ударом, це сприятиме підвищенню ролі російської позиції, що базується на праві сили, а не на верховенстві закону", - йдеться в статті.
Читайте також: Головні тези статті Джорджа Сороса про Україну та серйозний меседж до ЄС

Автори впевнені, що якщо Європа надасть фінансову допомогу Україні, Путін, врешті-решт, буде змушений відмовитися від агресії.

Нагадаємо, що раніше Сорос вже написав статтю в підтримку України, де закликав країни ЄС значно збільшити допомогу Україні. Згодом він сам прибув з візитом до України. Також він відстоював позицію стосовно України на форумі в Давосі.

Французький філософ Бернар-Анрі Леві також давно підтримує Україну, відвідував київський Євромайдан.