Україна та США підписали декларацію про гарантії кредитування
США готові надати Україні 1 млрд дол. кредитних гарантій вже у першій половині 2015 року
news-image

Сполучені Штати Америки та Україна підписали Декларацію про наміри співробітництва у сфері надання кредитних гарантій.

Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько після зустрічі із міністром фінансів США Джейкобом Д. Лью, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на особисту сторінку Яресько у ФБ.

Цей крок дозволить Україні більш активно впроваджувати вже розпочаті реформи, а також залучати міжнародну фінансову підтримку на більш сприятливих для України умовах.

"Ми дякуємо Уряду США за підтримку України, особливо в такий непростий для нас час. Ми високо цінуємо такий крок наших американських партнерів", - підкреслила Яресько.

Міністр фінансів США Д. Лью зі свого боку підкреслив, що нинішній Уряд України є найбільш реформаторським за всю історію незалежної України.

Він відзначив, що, відповідно до підписаної Декларації, США готові надати Україні 1 млрд дол. кредитних гарантій вже у першій половині 2015 року за умови впровадження реформ. Ще 1 млрд дол. може бути наданий, якщо Україна дотримуватиметься курсу реформ і надалі.

Міністр підкреслив, що у 2014 році Україні вже було надано 1 млрд дол. кредитних гарантій та 340 мільйонів доларів допомоги.