Суспільство
2 жовтня 2017
Міжнародний конкурс присудив нагороду готелю в анексованому Криму
Готель Mriya Resort & Spa у анексованому Криму отримав нагороду World Travel Awards як кращий європейський курортний комплекс для відпочинку.
news-image

Готель Mriya Resort & Spa у анексованому Криму отримав нагороду World Travel Awards як кращий європейський курортний комплекс для відпочинку, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

World Travel Awards — професійна нагорода в сфері туристичного ринку, церемонія нагородження переможців пройшла у Санкт-Петербурзі 1 жовтня.

Mriya Resort & Spa втретє отримав цю нагороду, зазначає видання.

У минулому році курорт назвали найкращим у цій же номінації, а в 2014-м Mriya Resort & Spa визнали «кращим новим європейським курортом».

Комплекс преміум-класу Mriya Resort & Spa на 408 номерів і 14 вілл на окремій території розташований в селищі Сімеїз в міському окрузі Ялта.

Варто відзначити, що церемонія нагородження лауреатів конкурсу відбулась у Росії у зв'язку з тим, що нагороджували європейський сегмент.

За даними видання, вартість зведення курорту, розташованого на території 27 га, склала $ 300 млн. Його будівництво було профінансоване російським Сбербанком.

Він включає в себе п'ятизірковий готель, медичний і spa-центри міжнародного рівня, а також сучасний конгрес-центр.

Концепцію проекту Mriya Resort & Spa розробляв відомий британський архітектор Норман Фостер — автор стадіону «Уемблі», моста «Міленіум» в Лондоні, хмарочоса «Торре Каха» в Мадриді,  хмарочоса« Херст-тауер» в Нью-Йорку та аеропорту Гонконгу.

Комплекс відкрився 14 серпня 2014 року. Тому, ймовірно, архітектор Фостер розробляв проект комплексу ще до того, як Крим був анексований Росією.

Зазначимо, що у 2014 році, одразу після анексії Криму, Генасамблея ООН прийняла резолюцію, яка не визнавала так званий «референдум», який призвів до анексії Криму.

У грудні минулого року Генасамблея ООН ухвалила ще одну резолюцію про права людини в окупованому Криму, ініційовану Україною та підтриману Третім комітетом Генасамблеї.

Читайте також:Чотирьох затриманих кримських татар звинуватили в екстремізмі

Читайте також:У Ризі відбудеться фестиваль українського кіно