Війна
3 жовтня 2017
Українська армія цього року отримала 14 нових зразків озброєння
Крім того, допущено до експлуатації у ЗСУ зразки озброєння та військової техніки, які в подальшому можуть бути прийняті на озброєння.
news-image

До військових частин у 2017 поставлено близько 700 одиниць нового і модернізованого озброєння та військової техніки, повідомляє «Є!» з посиланням на Главком.

У 2017 році на озброєння української армії було передано 14 зразків нової та модернізованої зброї і військової техніки.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Цього року на озброєння ЗСУ прийнято 14 зразків нової та модернізованої зброї і військової техніки. До військових частин поставлено близько 700 одиниць нового і модернізованого озброєння та військової техніки», - сказав речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

Загалом у 2016-2017 роках на озброєння ЗСУ передано 33 зразки зброї та військової техніки, зокрема, легкий переносний ракетний комплекс «Корсар», штурмовий автомат «Вулкан», 30-мм автоматична гармата, піхотний кулемет, броньовані санітарно-евакуаційні та ремонтно-евакуаційні машини, бронемобіль «Козак-2», вертоліт Мі-2МСБ, малий броньований артилерійський катер, комплект десантної парашутної системи Dedal тощо.

Крім того, допущено до експлуатації у ЗСУ зразки озброєння та військової техніки, які в подальшому можуть бути прийняті на озброєння. Це 60-мм міномет, засоби автоматизації управління артилерією, тренажери стрільця-зенітника переносного зенітно-ракетного комплексу «Ігла» та оператора протитанкового ракетного комплексу «Фагот», тепловізійні прилади, прилади нічного бачення, коліматорні приціли, танковий нічний приціл, бронетранспортер БТР-3ДА, бронемобіль «Варта», броньована колісна машина «Дозор-Б» та кілька безпілотних авіаційних комплексів.

Читайте також:Бойовики відкрили вогонь по житлових кварталах Мар'їнки