Суспільство
3 жовтня 2017
Відмова від сніданку шкодить здоров'ю, - вчені
Люди, які споживали менше 5% рекомендованої денної кількості калорій на сніданок, удвічі збільшували кількість жирових відкладень на артеріях.
news-image

Люди, які їдять менше 5% рекомендованих денних калорій на сніданок, подвоюють кількість жирових відкладень на артеріях, порівняно з тими, хто споживає високоенергетичний сніданок.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Депо

Пошкоджені жировими відкладеннями артерії можуть спричинити складні серцеві захворювання.

До такого висновку дійшли дослідники Американського коледжу кардіології, стверджуючи, що його результати можуть запропонувати дієвий спосіб запобігти карідіоваскулярним захворюванням.

"Люди, як регулярно пропускають сніданок, в цілому дотримуються нездорового способу життя. Дослідження доводить, що одна погана звичка може спричинити складне серцеве захворювання", – розповів автор розробки Валентин Фустер.

Звіт команди Фустера базувався на опитування 4 тисяч офісних працівників в Іспанії. За ними науковці спостерігали протягом 6 років.

Карідіоваскулярні захворювання посідають перше місце у світовому рейтингу хвороб-убивць – у 2015 році забрали життя 17,7 мільйонів людей (за статистикою ВООЗ).

Один із чотирьох учасників дослідження їв висококалорійний сніданок, який містив більше 20% денної норми калорій.

70% добровольців споживали низькокалорійні страви вранці, які забирали до 20% щоденної кількості.

3% пропускали сніданок або "хапали" щось на ходу. Ці люди, за словами науковців, в цілому дотримувалися не дуже здорового способу харчування.

Ті, хто не снідав, мали вищий індекс маси, тиск та збільшені показники цукру у крові.

Науковці довели, що люди, які споживали менше 5% рекомендованої денної кількості калорій на сніданок, удвічі збільшували кількість жирових відкладень на артеріях.

Читайте також:Суд у Німеччині постановив, що тістечко та кава це не повноцінний сніданок