Україна
3 жовтня 2017
Роботу за кордоном шукають 44% українців
З вересня 2016 року на 5% зросла кількість людей, які хотіли б поїхати на постійне місцепроживання за кордон, і на 3% стало більше тих, хто хотів би працювати за кордоном.
news-image

Можливості працевлаштування за кордоном, за результатами дослідження міграційних настроїв населення, шукають 44% українців.

Такі дані оприлюднив на прес-конференції у вівторок керівник Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, повідомляє кореспондент Укрінформу, пише «Є!».

«44% українців шукають можливості працевлаштування за кордоном. Серед молоді охочих отримати роботу за кордоном 68%, серед осіб середнього віку — таких 52%, а серед найстарших — лише 20%. Люди з вищою освітою, і люди забезпечені — це ті, хто скоріше хотіли б працювати за кордоном,» — сказав Антипович.

Він зазначив, що з вересня 2016 року на 5% зросла кількість людей, які хотіли б поїхати на постійне місцепроживання за кордон, і на 3% стало більше тих, хто хотів би працювати за кордоном. 

«Усі регіони України приблизно в однаковій кількості висловлюють бажання отримати роботу за кордоном. Чоловіки більше, аніж жінки, хотіли б працювати за кордоном», — зауважив він.

При цьому, за його словами, більшість українців не розглядають можливість еміграції і мають намір повернутися із заробітків на батьківщину.

Читайте також:Світовий банк і Україна погодили спірні деталі пенсійної реформи