Події
4 жовтня 2017
«Якщо не підключите світло, підірву будинок» - на Луганщині затримали лжемінера
Чоловік кілька днів вживав спиртні напої і під впливом алкоголю зателефонував до поліції.
news-image

На Луганщині, вранці 3 жовтня, до єдиного колл-центру «102» надійшло анонімне повідомлення про замінування. Невідомий, котрий телефонував до поліції, повідомив, що в будівлі по вулиці Менделєєва відсутнє світло і якщо його не підключать він здійснить підрив будинку, передає «Є!» із посиланням на поліцію Луганської області.

Зважаючи на те, що чоловік не повідомив у якому саме місті заміновано будівлю, по тривозі були підняті спеціалісти вибухотехніки ГУНП та чергові наряди поліції у містах Сєвєродонецьк та Рубіжне, де є вулиці Менделєєва.

Згодом було встановлено, що будинку з вказаним в повідомленні номером по вул. Менделєєва у м. Сєвєродонецьк не існує.

"Прибувши на місце події у місті Рубіжне поліцейські негайно евакуювали людей, які перебували у магазині за вказаною «мінером» адресою, та приступили до огляду приміщення. Під час проведення спеціалістами огляду будівлі вибухонебезпечних предметів виявлено не було", - розповіли правоохоронці.

Рубіжанські поліцейські встановили особистість та затримали лжемінера. Ним виявився 48–річний місцевий мешканець. Як з’ясувалось, чоловік кілька днів вживав спиртні напої і під впливом алкоголю, подзвонив до поліції.

Інформація за даним фактом внесена до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності».

"Мінера" затримано. Подальшу долю чоловіка вирішить суд.

Читайте також: На Харківщині іномарку обстріляли з гранатомету