Світ
4 жовтня 2017
Російським військовим заборонили в соцмережу викладати фото, відео та геотеги
Виняток можуть становити випадки, передбачені російським законодавством.
news-image

Міноборони РФ заборонить військовослужбовцям викладати в Інтернет фото, відео та геотеги, які можуть їх розкрити.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

У відомстві стверджують, що, використовуючи ці дані, терористи і екстремісти дестабілізують ситуацію в різних регіонах світу.

Міністерство розробило проект документа з пропозицією внести зміни в закон «Про статус військовослужбовців». Згідно із ним, військовослужбовці за контрактом, в тому числі іноземці, не повинні розміщувати в інтернеті будь-яку інформацію про себе та інших військових, яка вказує на їх відомчу приналежність, розкриває службову діяльність і місце їхньої дислокації.

Виняток можуть становити випадки, передбачені російським законодавством, відзначають автори проекту, не уточнюючи, про які нормативні акти йдеться.

Зазначається, що законопроект розроблений з метою підвищення рівня інформаційної безпеки особистості, суспільства і держави.

Так, спецслужби окремих держав, а також екстремістські і терористичні організації часто використовують розміщувану російськими військовослужбовцями в інтернеті інформацію для того, щоб дестабілізувати внутрішньополітичну та соціальну ситуації в світі. Автор документа підкреслює, що сьогодні аналогічну заборону вже передбачили для військовослужбовців та цивільного персоналу ФСБ і ФСО. 

Читайте також: В РФ підтвердили інформацію про затримання двох українських прикордонників
Читайте також: Військові ЗСУ підстрелили чоловіка, який переходив міст у Щасті - СММ ОБСЄ