Україна
5 жовтня 2017
У Німеччині та Франції підтримали ідею продовжити дію особливого статусу Донбасу
Посли країн вважають, що відповідне рішення дасть можливість мирного врегулювання конфлікту на сході України.
news-image

Посли країн вважають, що відповідне рішення дасть можливість мирного врегулювання конфлікту на сході України.

Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

У Німеччині та Франції підтримали ідею продовження дії закону про особливості місцевого самоврядування на окремих окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Про це повідомили посли країн на сторінках у Twitter.

Так, посол Німеччини в Україні Ернст Райхель сказав, що "Німеччина підтримує продовження закону про «особливий статус»". На його думку, немає альтернативи дипломатичному рішенню у східній Україні.

 

 

У свою чергу посол Франції в Україні Ізабель Дюмон зазначила, що її країна "підтримує зусилля Верховної Ради продовжити дію "особливого статусу", що дасть можливість мирного врегулювання конфлікту на сході України".

Зазначимо, 20 жовтня спливає трирічний термін дії закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Як повідомлялось, Сполучені Штати Америки також підтримали ідею України щодо продовження дію закону про особливий статус Донбасу.

Нагадаємо, що Петро Порошенко запропонував 4 жовтня продовжити на один рік особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Додамо, що 18 жовтня 2014 року набув чинності Закон України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" був опублікований в офіційній парламентській газеті "Голос України" і вступив в силу. Він на три роки вводив особливий порядок на цих територіях.