Суспільство
5 жовтня 2017
Російські артисти – лише за згоди СБУ: депутати змінили закон про гастролі
Рада зобов'язала організаторів гастрольних заходів погоджувати зі Службою безпеки України участь у концертах громадян країни-агресора.
news-image

Верховна Рада зобов'язала організаторів гастрольних заходів погоджувати зі Службою безпеки України участь у концертах громадян країни-агресора.    

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Укрінформ.

За прийняття відповідного законопроект №6682 в цілому проголосувало 232 депутати при мінімальній необхідності 226.

Законопроектом вносяться зміни до закону "Про гастрольні заходи в Україні".

Зокрема, змінами до статті три цього закону передбачається заборона проведення гастрольних заходів, що популяризують або пропагують державу-агресора.

Забороняється також проведення гастролей учасником, яких є особи, внесені до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, що оприлюднюються на сайті центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування держполітики у сферах культури та мистецтва.

Окрім того, парламент включив в закон нову статтю щодо особливостей організації і проведення гастролей громадянами РФ. Відповідно до цієї статті. У разі, якщо учасником гастролей є громадянин країни-агресора, організатор не пізніше ніж за 30 днів до проведення заходу повинен подавати до СБУ запит щодо наявності або відсутності підстав для недопущення цієї особи до участі у цьому заході. СБУ у свою чергу протягом 10 днів з моменту одержання запиту має надати відповідь організаторам.

Передбачається також введення відповідальності організаторів за порушення цих вимог у формі штрафу в розмірі від 50 до 100 мінімальних заробітних плат.

Читайте також:Депутати Львова вимагають відновити звання Героїв України Бандері і Шухевичу