Політика
5 жовтня 2017
Мера Миколаєва відправили у відставку
За оголошення недовіри Сєнкевичу проголосували 42 депутати Миколаївської міської ради.
news-image

Міська рада Миколаєва висловила недовіру мерові міста, представникові "Самопомочі" Олександру Сєнкевічу на позачерговій сесії міськради.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

За оголошення недовіри Сєнкевичу проголосували 42 депутати Миколаївської міської ради. Таким чином депутати ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень міського голови.

Олександр Сєнкевич заявив після голосування, що вважає це рішення незаконним. Він збирається оскаржувати його в суді.

"Сьогоднішнє рішення незаконне і я буду його оскаржувати в суді. Впевнений, що закон буде на моєму боці. Я думав, що депутати міськради самостійні, а не живуть за вказівкою кого б то не було", – наголосив представник "Самопомочі".
"Це просто згвалтування місцевої влади. За вказівкою голови Миколаївської ОДА або ще когось депутати одноголосно проголосували. Це ще не кінець", – додав мер.

Зранку до міськради Миколаєва прийшли десятки прихильників мера міста Олександра Сєнкевича. Для охорони громадського порядку залучили додаткові сили правоохоронців.

Зазначимо, позачергову сесію скликали депутати від БПП та "Опозиційного блоку" для розгляду питання про імпічмент міського голови, представника "Самопомочі" Олександра Сєнкевича. Депутати заслухали звіт міського голови Олександра Сєнкевича та його заступників за два роки роботи і 40 голосами визнали цей звіт незадовільним.

Сам міський голова Миколаєва зранку заявив, що не боїться розгляду на сесії 5 жовтня питання про висловлення йому недовіри. При цьому він додав, що в такому випадку необхідно також розпустити і переобрати міськраду.

У зв’язку з цією ситуацією частина нардепів від "Самопомочі" включно з лідером парламентської фракції Олегом Березюком виїхала до Миколаєва. Нардеп Березюк із трибуни сесійної зали назвав те, що відбувається "політичним замовленням".

Читайте також: Кличко закликав правоохоронців невідкладно розібратися з ситуацією навколо будівництва автозаправки на вулиці Ревуцького
Читайте також: Лозовой відзначився масштабним кнопкодавством у Раді (відео)
Читайте також: Порошенко проводить нараду фракції БПП у ВР