Події
6 жовтня 2017
15 областей України потрапили в карантинну зону через африканську чуму свиней
У місцях, де оголошено карантин, вводяться обмежувальні заходи.
news-image

Карантин через спалахи африканської чуми свиней (АЧС) діє в 23 населених пунктах в 15 областях України.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Державну службу з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, інформує «Є!».

Карантин оголошено в населених пунктах Закарпатської (5), Київської (3), Одеській, Херсонській (по 2), Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Волинській, Полтавській, Донецькій, Івано-Франківській, Львівській, Харківській та Чернігівській (по 1) областей.

У місцях, де оголошено карантин, вводяться обмежувальні заходи, блокується переміщення свиней і продукції тваринництва, вилучається худобу, проводиться дезінфекція. Карантин в населеному пункті оголошується на 40 днів. Якщо за цей час ветеринари не виявлять на його території нових спалахів, такий населений пункт вважається оздоровленим.

З 2012 року, коли ветеринари зафіксували перший спалах АЧС, були оздоровлені 241 з 264 неблагополучних щодо АЧС пунктів.

З початку 2017 року ветеринари зареєстрували в Україні 116 спалахів АЧС. Всього з 2012 року і за станом на 5 жовтня 2017 року на території України зафіксовано 264 спалаху АЧС в 24 областях.

Читайте також: В трьох областях України нещеплених дітей можуть не пускати до шкіл та дитсадків (відео)