Інтернет
6 жовтня 2017
Росіяни «злили» секрети кіберзахисту США через антивірус Касперського
Інцидент стався в 2015 році, але був виявлений лише навесні минулого року.
news-image
Російська розвідка отримала секретну інформацію Агентства Національної безпеки США через антивірус Касперського, встановлений на домашньому комп'ютері одного з контрактників АНБ. 

 Це є одним із наочних приладів, чому в США відмовились від продукції цієї російської компанії, інформує «Є!», з посиланянм на ukrinform.ua.

"Хакери, які працюють на російський уряд, викрали деталі про те, як США отримують доступ до зарубіжних комп'ютерних мереж та захищаються від кібератак, після того як підрядник АНБ поставив цілком секретний матеріал на свій домашній комп'ютер", - зазначається в публікації.

Російські хакери виявили засекречені матеріали й зламали комп'ютер підрядника "через встановлене на ньому популярне антивірусне програмне забезпечення російської "Лабораторії Касперського".

Це викрадення, про яке ніхто не знав протягом тривалого часу, за оцінкою експертів, вважається одним із найбільших порушень безпеки протягом останніх років.

Цей випадок, є одним із рідкісних свідчень того, як російська розвідка використовує широко доступний комерційний програмний продукт для ведення шпигунської діяльності в США, підкреслює видання.

Інцидент стався в 2015 році, але був виявлений лише навесні минулого року.

Читайте також: Парламент проголосував за національну систему кібербезпеки