Події
6 жовтня 2017
Справа Клименка: арештоване майно екс-міністра передано Нацагентству з повернення активів
Мова йде про 154 об'єкти нерухомого майна, 22 транспортних засоби, тисячі залізничних напіввагонів (загальною вартістю 900 млн грн) і корпоративні права юридичних осіб на суму більше 400 млн грн.
news-image

Головна військова прокуратура передала Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими в результаті корупційних дій, заарештоване судом майно екс-міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка. Про повідомив керівник прокуратури Анатолій Матіос на брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна", повідомляє «Є!».

За його словами, мова йде про 154 об'єкти нерухомого майна, 22 транспортних засоби, тисячі залізничних напіввагонів (загальною вартістю 900 млн грн) і корпоративні права юридичних осіб на суму більше 400 млн грн.

"Крім того, нарешті-то я можу порадувати підозрюваного Клименка, що цілісний майновий комплекс "База полювання і спортивно-любительського рибальства" загальною площею 3 тис. кв. м за адресою: Київська область, Переяслав-Хмельницький район, урочище "Біле озеро", де Клименко тримав ведмедів і тигрів так само передається в управління Національного агентства", - додав Матіос.

Військова прокуратура планує найближчим часом отримати рішення суду і передати Нацагенству нерухоме майно, яке знаходиться в центрі окупованого Донецька. 

"Це українська територія, і я думаю, що рано чи пізно факт фізичної передачі відбудеться", - запевнив він.

Слідчий Головної військової прокуратури Валерій Опасенко повідомив, що після призначення Клименка на посаду міністра, на нього особисто і його близьких родичів було зареєстровано низку підприємств на території Ліхтенштейну, Віргінських островів та Кіпру.

"Надалі завдяки цим компаніям-нерезидентам України було фактично введено на територію України шляхом скупки реєстраційних сертифікатів, підконтрольних йому фірм, було введено грошові кошти понад 1 млрд дол., які в подальшому використовувалися для надання як фінансової допомоги, так і позик, також підконтрольним підприємствам і в подальшому ці кошти використовувалися для придбання елітної нерухомості, рухомого майна та для заснування банку "Юнісон" і функціонування страхової компанії "Юнісон", - пояснив представник прокуратури.

Нагадаємо, екс-міністра дохоров і зборів Олександра Клименка підозрюють у тому, що він вивів з держбюджету 12 млрд дол. і купив на них бізнес і багато нерухомості по всій Україні.

Читайте також:У поліції повідомили деталі сутичок під Радою