Політика
6 жовтня 2017
Порошенко пояснив, навіщо Україні закон про деокупацію Донбасу (відео)
Президент наголосив, що у законі про деокупацію території Донбасу законодавчо проголошуються тимчасово окупованими російськими військами.
news-image
Президент Петро Порошенко наголосив, що у законі про деокупацію території Донбасу законодавчо проголошуються тимчасово окупованими російськими військами. Про це він заявив у своєму зверненні 6 жовтня, передає «Є!» з посиланням на Еспресо.TV.
 
"Росію Україна кваліфікує як країну-агресора. А за собою ми фіксуємо право на самооборону відповідно до статті 51 Статуту Організації Об'єднаних Націй. Це ще більше зміцнює правову базу для застосування Збройних Сил, розширює їхні спроможності в регіоні", - заявив Порошенко.

Також Порошенко назвав такі переваги закону:

- він посилює аргументи на користь надання Україні оборонної зброї;

- зміцнює правову базу для застосування Збройних Сил, розширює їхні спроможності в регіоні;

- посилює аргументи на користь надання Україні оборонної зброї;

- закон хоча і регламентує детально військовий аспект нашої боротьби, ключовим проголошує мирний, політико-дипломатичний шлях;

- дає чіткий сигнал всім нашим співвітчизникам на окупованих Росією територіях: Україна повернеться до нас, а ви – до України. Бо ми – єдина, соборна і неподільна країна;

- посилить нашу позицію у боротьбі за звільнення заручників і у питанні щодо можливого розміщення миротворців ООН на Донбасі. А Росія як країна-агресор не матиме жодного права на участь в цій місії, яка має бути дислокована на всій окупованій території – включно з тимчасово непідконтрольною нам ділянкою українсько-російського кордону.