Україна
6 жовтня 2017
Завершено будівництво нового Бескидського тунелю в Карпатах
Новий двошляховий тунель має довжину 1765 метрів, ширину 10,5 метра, висоту 8,5 метра і пролягає на максимальній глибині 180 метрів від поверхні Бескидського хребта.
news-image

Тунель має довжину у майже 1800 метрів. Залізничники відзвітували про створення стратегічного для Європи тунелю у Карпатах. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на ТСН

Згідно із повідомленням, новий двошляховий тунель має довжину 1765 метрів, ширину 10,5 метра, висоту 8,5 метра і пролягає на максимальній глибині 180 метрів від поверхні Бескидського хребта. 

Тунель перебуває у 30 метрах від чинного технічно зношеного тунелю.

Тим часом очільник "Укрзалізниці" Євген Кравцов повідомив, що вже наприкінці жовтня всередині тунелю почнуться колійні роботи.

Проходка виконувалася з одного порталу у два етапи: спочатку здійснювалася проходка верхнього уступу (калоти) на всю довжину тунелю, а потім проходка нижнього уступу. Всього залізничні будівельники пройшли 1764,25 м. 

Будувати Бескидський тунель розпочали 29 жовтня 2013 року. Для України він має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60% транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи. Завершити будівництво тунелю планували 2017 року.