Суспільство
8 жовтня 2017
В Україні обрали найкращого вчителя року
Паул Пшеничка став переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2017.
news-image

У Києві оголосили ім'я переможця національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2017, відомої у світі як "Нобелівська" премія для вчителів.

Про це організатори конкурсу повідомили на офіційній сторінці конкурсу в Facebook, передає «Є!».

Лауреатом премії став 71-річний Паул Пшенічка, вчитель фізики та астрономії у Чернівецькому ліцеї №1.

Ще у 1991 році він створив для обдарованих учнів наукове товариство "Квазар", члени якого реалізували понад 150 дослідницьких проектів.

Переможець отримає 100 000 гривень, рік безкоштовного підвищення кваліфікації та поїздку на Global Education and Skills Forum 2018 в Дубай.

Найкращий учитель України володіє непересічним розумом і гарним почуттям гумору. За словами пана Паула, премію в розмірі 100 000 гривень він витратить на власний проект "Квазар", комуналку та добрі посиденьки з друзями, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, на рахунку в Паула Пшенички багато нагород. У 2004 році він був визнаний кращим вчителем фізики світу за версією Intel. Також він є заслуженим вчителем України та почесним членом Лондонського інституту фізики.

У 2005 році його ім'ям "Пшеничка" названо малу планету №21389 за рішенням Міжнародного астрономічного союзу та лабораторії ім. Лінкольна Массачусетського технологічного інституту.