Світ
9 жовтня 2017
Російські ЗМІ оприлюднили фейк про п'ятиповерховий бургер у Нью-Йорку на честь Путіна (фото)
Російське ЗМІ повідомило, що нью-йоркський ресторан приготував спеціальний бургер з нагоди дня народження президента РФ, однак у ресторані таку інформацію назвали фейком.
news-image

Російське державне ЗМІ повідомило, що нью-йоркський ресторан Lucy’s Cantina Royale приготував спеціальний "п'ятиповерховий" бургер з нагоди дня народження президента РФ, однак у ресторані таку інформацію назвали фейком.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

У своєму випуску про те, як "Путіна люблять у всьому світі", ведучий російського "Первого канала" повідомив: 

"Вітають російського президента (з Днем народження) не тільки іноземні лідери, але і звичайні громадяни, і, що більше, надзвичайно оригінальними способами".

У сюжеті йшлося, що нібито офіціантка Lucy’s Cantina Royale, мексиканського ресторану поблизу станції Пенн в Нью-Йорку, повідомила російському державному медіа, що п'ятишаровий бургер, поданий з чіпсами, соусом і салатом, важив рівно 1952 грами (рік народження Путіна) і був виготовлений на честь дня народження Путіна.

 
"Ми вважаємо, що Володимир Володимирович - видатний політичний діяч та історична фігура, і тому ми вирішили присвятити йому один день в році", - сказала бармен, якій російські ЗМІ дали різні імена - Тамара, Тетяна чи Дар'я.

Повідомляється, що відеосюжет виготовила компанія Ruptly, що належить RT, каналу Кремля.

ТАСС, державне новинне агентство РФ, процитувало менеджера ресторану Теда Браяна, який начебто сказав, що Путін - єдиний світовий лідер, чий день народження відзначає ресторан особливим бургером.

Однак коли Олексій Ковальов, російський журналіст, чий сайт noodleremover.news розкриває кремлівську пропаганду, подзвонив у ресторан щодо бургера на честь Путіна, то бармен Lucy’s Cantina Royale казав йому: "Це не має ніякого відношення до нас".

"Наш ресторан ніколи не святкував день народження Володимира Путіна у жоден спосіб, жодною формою, і ніколи не пропонував "гамбургер на честь Путіна, - заявив згодом Шон Райан, речник Lucy’s Cantina Royale. - Lucy’s повністю заперечує всі заяви, зроблені у сюжеті, які є фальшивим".

Речник також повідомив, що звернувся до адвокатів ресторану з приводу інциденту.

Читайте також:McDonald's представив спеціальну вилку для картоплі фрі (відео)