Події
9 жовтня 2017
Україна проситиме екстрадиції замовника убивства Вороненкова
Слідство вважає, що мотивом убивства Вороненкова було поєднання вищих інтересів Російської Федерації для усунення свідка, який давав цінні свідчення.
news-image

Україна звертатиметься до Російської Федерації для екстрадиції замовника вбивства Дениса Вороненкова громадянина Росії Володимира Тюріна.

Про це на брифінгу 9 жовтня заявив генпрокурор Юрій Луценко, пише «Є!» з посиланням на УП.

"Ми будемо звертатися про екстрадицію і вже після відповіді ми далі будемо приймати подальше рішення. Я не виключаю, що це буде міжнародний розшук чи заочне осудження", - сказав він.

Луценко додав, що уже Тюріну повідомлено про підозру, відтак буде проводитися досудове слідство.

Крім того, генпрокурор зазначив, що всю справу вбивства Вороненкова буде розглядати Шевченківський райсуд Києва.

"Слідство вважає, що мотивом убивства Вороненкова було поєднання вищих інтересів Російської Федерації для усунення свідка, який давав цінні свідчення для українських, а в перспективі міг давати свідченні і для міжнародних судів, щодо участі РФ у непроголошених військових діях та воєнних злочинах проти України, і з особистими мотивами пана Тюріна, який хотів помститися свій колишній цивільній дружині Максаковій і піднести свій авторитет такими діями", - сказав Луценко.

Він підкреслив, що розглядати лише особистий мотив без політичного неможливо.

Як відомо, за даними ГПУ, організатором вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова є російський "злодій в законі" Володимир Тюрін. 

Читайте також:Генпрокуратура назвала замовника вбивства Вороненкова