Суспільство
10 жовтня 2017
Вчені знайшли цікавий зв’язок між прибиранням та довголіттям
Будь-яка фізична активність, яка триває 150 хвилин, справді продовжує життя.
news-image

Науковці провели дослідження та порахували, що будь-яка фізична активність, яка триває 150 хвилин, справді продовжує життя. Це може бути як тренування в залі, так і прибирання по дому.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 24 канал.

В дослідженні вчених взяли участь понад 140 тисяч добровольців із 17 країн, віком від 35 до 70 років. Результати проведеного опитування показали, що в тих людей, які активно рухаються щонайменше 150 хвилин на тиждень, ризик смерті в цілому знижується на 28%, а вірогідність смерті від серцевих хвороб – на 20%. Ці цифри якраз збігаються з рекомендаціями ВООЗ.

Основний висновок – це те, що корисним дня нас є будь-який вид активності. Не має значення, як ми його називаємо, наше тіло дивиться на нього однаково… Прогулянка може бути такою ж корисною, як година роботи в садку чи косіння трави, – зазначив керівник дослідження, професор Скотт Лір із лікарні Святого Павла у Ванкувері.

Експерт радить замінити перерви на каву прогулянками, а ще вполовину скоротити час, який люди звикають присвячувати перегляду серіалів.

А якісь не зовсім далекі дистанції замінювати пробіжками чи їздою на велосипеді, аніж громадським транспортом.

Читайте також:Україна посідає перше місце за кількістю психічних розладів у Європі