Події
10 жовтня 2017
«Прорив Саакашвілі»: поліція хоче доступ до матеріалів Громадського ТБ
Другий раз за 3 робочих дні на Громадське приходять слідчі Нацполіції.
news-image

Слідчі Національної поліції намагаються отримати доступ до матеріалів Громадського телебачення у рамках розслідування справи про незаконний перетин кордону 10 вересня 2017 року.

Про це повідомляє у вівторок виконавчий директор Громадського Катерина Горчинська, пише «Є!» з посиланням на УП.

"Другий раз за 3 робочих дні на Громадське приходять слідчі Нацполіції. В п'ятницю приходили з обшуком до Київмісьбуду – і вирішили чомусь і до нас завітати, хоча ухвали суду на це не було. Приміщення в Київмісьбуді орендуємо давно, договір про це слідчі мали", – пише вона.

 

 
 
"Сьогодні знову завітали. Троє приїхало зі Львова, вилучати матеріали про незаконний перетин кордону Давідом Сакварелідзе. Прийшли втрьох отримати "тимчасовий доступ" до відеоматеріалів - хоча зазвичай у схожих випадках просто надсилають листа. Якось дивно. Соупадєніє, мабуть", – зазначає Горчинська.
"Їх цікавлять всі події, які відбувалися на пункті пропуску Щегині", – розповіла Горчинська УП.

В свою чергу в коментарі "Українській правді" слідчі заявили, що прийшли, виконуючи ухвалу суду про тимчасовий доступ до інформації.

В ухвалі є ще кілька видань, але співробітники поліції відмовляються їх назвати.

Горчинська взяла у слідчих флешку, щоб залити на неї відео.

Як відомо, 10 вересня 2017 року лідер партії "Рух нових сил", колишній голова Одеської обласної державної адміністрації, колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі прибув до України, в супроводі натовпу прихильників прорвавшись через державний кордон України з боку Польщі на пункті пропуску "Шегині", не пройшовши прикордонного контролю.

Пізніше силовики заявили, що в сутичках із прихильниками Саакашвілі постраждали понад 20 прикордонників і працівників поліції.

Держприкордонслужба склала 15 протоколів за ст. 204-1 Кодексу про адміністративні правопорушення (незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону), зокрема протоколи складено щодо 4 українських журналістів, 10 іноземців і щодо самого Саакашвілі.

Крім того, в ДПСУ повідомили, що протоколи про незаконний перетин кордону вручили Юлії Тимошенко і ще двом народним депутатам, імен яких не назвали.

10 громадянам Грузії заборонили в’їзд до України після прориву у "Шегинях".

Читайте також:10 громадянам Грузії заборонили в’їзд до України після прориву у «Шегинях»