Україна
10 жовтня 2017
В «Укрзалізниці» поділять пасажирські поїзди на категорії
В «Укрзалізниці» пояснюють, що така сегментація поїздів дозволить пасажирам робити свідомий вибір в залежності від побажань.
news-image

"Укрзалізниця" планує розділити пасажирські перевезення далекого прямування на три сегменти. Перевізник запропонує пасажирам поїзда категорій комфорт, стандарт і економ.
Про це Укрінформу повідомив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, інформує «Є!».

За словами Кравцова, поїзди комфорт-сегмента будуть формуватися виключно з використанням новітнього рухомого складу, але на них буде діяти відповідно економічно обгрунтований тариф. До послуг пасажирів будуть також поїзди стандарт - середньої цінової політики та економ - соціальні, витрати на які перевізнику повинні відшкодовуватися з держбюджету.

В "Укрзалізниці" пояснюють, що така сегментація поїздів дозволить пасажирам робити свідомий вибір в залежності від побажань і отримати такий рівень послуг, який відповідає категорії поїзда.

У той же час в "Укрзалізниці" зазначили, що більшість витрат залізничного перевізника в пасажирському секторі зараз пов'язані з утриманням рухомого складу та інфраструктури. За даними компанії, собівартість витрат на послуги перевезення пасажирів у дальньому сполученні за перше півріччя 2017 року становить 49,7 копійки за один пасажиро-кілометр, а в приміському сполученні - 106,1 копійки.

Діючі тарифи на пасажирські перевезення далекого прямування зараз нижче собівартості в середньому в 3 рази, а в приміському сполученні - в 7-8 разів. Через такого розбіжності між собівартістю і цінами на квитки витрати компанії на пасажирські перевезення за шість місяців 2017 року зросли в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 15% і склали 8,4 млрд грн. За півроку пасажирські перевезення завдали ПАТ "Укрзалізниця" майже 5 млрд грн збитків.

"Для відшкодування витрат в приміському сполученні ми вже ініціюємо введення адресної допомоги пільговикам - монетизацію пільг і укладення договорів про публічних послугах з місцевими органами влади, які є замовниками послуги і в умовах децентралізації мають більше повноважень і коштів у місцевих бюджетах, ніж раніше. Фактично мова йде про державний транспортний замовлення ", - відзначили в" Укрзалізниці ".

У той же час в залізничному суспільстві нагадали, що в даний час відсутній механізм відшкодування витрат ПАТ "Укрзалізниця" на забезпечення перевезень пасажирів. Навіть за перевезення пільгових категорій населення, визначених державою, органи місцевого самоврядування компенсували лише менше 10%. На покриття збитків від пасажирських перевезень направляються доходи від вантажних перевезень. Перехресне субсидування не дозволяє забезпечити стійкий розвиток галузі і здійснювати полномерное оновлення рухомого складу та інфраструктури.

Читайте також: Укравтодор ремонтуватиме дороги спільно з китайцями
Читайте також: Турчинов: В Росію їздитимуть лише шпигуни та розвідники