Світ
10 жовтня 2017
Каталонія може оголосити про незалежність: поліція знаходиться біля стін парламенту
Каталонська поліція, озброєна автоматичними гвинтівками, посилила свою присутність в районі парламенту.
news-image

У парламенті Каталонії сьогодні очікується виступ глави уряду Карлеса Пучдемона на тему незалежності. За даними ЗМІ, він може проголосити незалежність регіону від Іспанії. 

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Виступ Пучдемона було призначено на 18:00 за місцевим часом, проте було перенесено на годину пізніше.

Каталонська поліція, озброєна автоматичними гвинтівками, посилила свою присутність в районі парламенту. Близько 20 броньованих поліцейських фургонів заблокували входи в парк біля будівлі парламенту, біля входу в парламент також варто три фургона.

Іспанська національна поліція, засуджена за застосування сили, не була помічена, повідомляє видання. Однак уряд Іспанії посилило безпеку в аеропортах і на залізничних станціях в Каталонії.

У парламенті зібралися активісти з питань незалежності.

За даними ВВС, існувало припущення, що Пучдемон був готовий оголосити в односторонньому порядку декларацію про незалежність від Іспанії. Але сесія парламенту була відкладена на годину на тлі зростаючих вимог про те, щоб він відмовився від планів відокремитися.

Зараз лідери Каталонії проводять зустріч за закритими дверима.

Джерела місцевого видання El Pais кажуть, що затримка виступу Пучдемона пояснюється розбіжностями між Пучдемоном і його партнерами, оскільки останні хочуть проголосувати за проголошення незалежності, а глава уряду - немає.

2 жовтня 2017 року уряд Каталонії опублікувало практично фінальні результати незаконного в Іспанії референдуму про незалежність регіону. Після обробки 99% бюлетенів, стверджують влади регіону, "за" незалежність проголосували 90,09% громадян, "проти" - 7,87%. Керівник Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що не планує "травматичний" розрив з Іспанією.

Читайте також: Країна не буде розділена, - прем’єр-міністр Іспанії
Читайте також: Лідер Каталонії заявив, що оголошення незалежності регіону від Іспанії – «питання декількох днів»