Політика
28 січня 2015
Надію Савченко звільнять протягом 24 годин (оновлено)
news-image

 Народний депутат України Юлія Тимошенко повідомила на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook, що ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій постановила звільнити Надію Савченко протягом 24 годин. Інформує Є! Єдність.інфо.

За домовленістю з російською стороною, яка була затверджена на закритому засіданні Моніторингового комітету, в текст даного параграфу додали можливість передати Савченко не Україні, а іншій державі.

Підсумкова норма звучить так: "Асамблея закликає російську владу звільнити Савченко протягом 24 годин та повернути її Україні, або передати третій стороні".

Цей пункт має увійти у підсумкову резолюцію, яку повинні затвердити в цілому протягом ближчих 30 хвилин. Між тим це рішення не є юридично зобов’язуючим, росіяни можуть відмовитися виконувати домовленість. 

Оновлено:

РОСІЯ ПРИПИНЯЄ РОБОТУ В ПАРЄ ДО КІНЦЯ РОКУ. 

Про це повідомив керівник делегації, глава комітету Держдуми у закордонних справах Олексій Пушков після голосування щодо резолюції, яка позбавила депутатів РФ права голосу в даному органі.Російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи зупиняє свою участь в діяльності ПАРЄ та будь-які контакти з асамблеєю до кінця року.

Ми попереджали, що якщо буде обмеження права голосування навіть на короткий період, ми залишимо асамблею. Тож цього року ми припиняємо участь у роботі. Ми також припиняємо будь-які офіційні контакти з асамблеєю, - заявив він.

Пушков підкреслив, що російська сторона відмовляється виконувати рішення ПАРЄ щодо звільнення Савченко чи свою обіцянку про її відвідування представниками ПАРЄ.