Світ
11 жовтня 2017
Трамп на нараді з нацбезпеки заявляв про бажання збільшити ядерний арсенал США в десять разів
Таку заяву Трамп зробив після того, як побачив слайд, що зображає скорочення кількості ядерної зброї в США.
news-image

Президент США Дональд Трамп на зустрічі з високопоставленими представниками структур національної безпеки, яка пройшла 20 липня поточного року, висловив бажання збільшити ядерний арсенал США в десять разів. Про це повідомляє телеканал NBC News з посиланням на джерела, які були присутні на зустрічі, пише «Є!» з посиланням на 112.

Повідомляється, що таку заяву Трамп зробив після того, як побачив слайд, що зображає скорочення кількості ядерної зброї в США.

Джерела зазначили, що президент США заявив не тільки про бажання збільшити ядерний арсенал, але й істотно збільшити кількість солдатів і військової техніки.

Відзначається, що коментар президента здивував представників Комітету начальників штабів США і державного секретаря США Рекса Тіллерсона, присутніх на зустрічі. У Білому домі заяву американського президента назвали жартом.

За інформацією NBC News, тоді, на нараді, посадові особи коротко пояснили президенту, що будь-яке збільшення ядерного арсеналу США порушило б міжнародні договори про роззброєння, підписані кожним президентом після Рональда Рейгана. Крім того, такий крок може означати глобальну гонку озброєнь. Вони також пояснили Трампу, що на сьогодні США володіють більшою військовою міццю, ніж у минулому, коли країна мала в своєму розпорядженні більш широкий ядерний арсенал.

"У вас немає проблем з модернізацією. У вас проблеми, якщо ви робите одну з двох речей: якщо ви збільшуєте кількість стратегічної зброї, яка обмежена договором, і якщо ви створите новий тип зброї, який заборонений договором", - відповів Трампу один з представників структур нацбезпеки США.

Повідомляється, що на сьогоднішній день збільшення ядерного арсеналу в США не планується.

На початку серпня Президент США Дональд Трамп заявив, що ядерний потенціал Америки після оновлення і модернізації став "сильніше і могутніше, ніж коли-небудь раніше". Американський лідер виразив сподівання, що США ніколи не застосують ядерну зброю для вирішення конфліктів.

Як раніше повідомлялося, Трамп заявив, що Північна Корея зіткнеться з "вогнем і люттю", якщо надумає загрожувати США. У відповідь Пхеньян пригрозив ракетним ударом по острова Гуам, де розташована база ВПС США.