Події
11 жовтня 2017
Українські консули на кордоні зустрінуть лікарів, які їдуть до Гриба
Очікується, що завтра під ранок, у супроводі консулів, лікарі дістануться до місця перебування Павла Гриба.
news-image

На українсько-російському кордоні у пункті пропуску Мілове українських лікарів, які їдуть до незаконно ув'язненого Павла Гриба, мають зустріти українські консули і на своєму авто відвезти у Краснодар. Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентуУНН повідомив батько ув'язненого Ігор Гриб.

"Орієнтовно, о 21 годині вони (українські лікарі - ред.) мають бути у пункті пропуску Мілове. Там їх мають зустріти українські консули. Там вони пересядуть у консульську машину і поїдуть, безпосередньо, у Краснодар", - сказав І.Гриб.

За його словами, очікується, що завтра під ранок, у супроводі консулів, лікарі дістануться до місця перебування Павла Гриба.

Як раніше повідомляв УННдвоє українських лікарів, що вирушили за рішенням Європейського суду з прав людини до Павла Гриба, зараз перебувають в дорозі, а до Краснодара мають прибути під ранок завтрашнього дня. Один з лікарів - Василь Притула, який веде Павла з дитинства, а інший – начальник кафедри в інституті Богомольця.Нагадаємо, російська сторона не повідомила, у які заклади вони вивозять викраденого у Гомелі (Білорусь) українця Павла Гриба із Краснодарського СІЗО і не дала дозволу на його обстеження комісією Міністерства охорони здоров'я України.

7 вересня стало відомо, що зниклий в Білорусі українець П.Гриб утримується в Краснодарському СІЗО.

МЗС України 8 вересня виступило із заявою про те, що вимагає від російської сторони забезпечити доступ консулів до Павла Гриба.

Читайте також: Україна закликала ЮНЕСКО відправити до Криму моніторингову місію, - повідомляють в МЗС
Читайте також: Іноземець намагався вивезти з України шаблю та нагороди за Першу світову війну