Світ
12 жовтня 2017
Євросоюз припинив фінансування реформи юстиції у Молдові
ЄС також призупинив бюджетну підтримку ще у чотирьох галузях політики.
news-image

Європейський Союз скоротив фінансування реформи юстиції в Молдові.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Заява про те, що Брюссель не перераховуватиме додаткові кошти Молдові для підтримки реформ у галузі юстиції, оприлюднена у середу, 11 жовтня, на сайті місії ЄС в Молдові, передає Deutsche Welle. У заяві зазначається, що ЄС уважно стежив за процесом реформ та відзначає, що влада Молдови проявила недостатню прихильність реформуванню сектора правосуддя у 2014 та 2015 роках. Наголошується, що при недостатньому розподілі коштів та персоналу необхідні реформи не проводились і внаслідок цього "прогресу було недостатньо". 

"Влада Молдови не виконала умови ЄС для отримання останнього фінансового переказу в рамках програми реформи правосуддя на суму 28 мільйонів євро", - наголошується у повідомленні і вказується, що ця сума не буде перерахована до державного бюджету ЄС.

  Зазначається, що ЄС також призупинив бюджетну підтримку ще у чотирьох галузях політики. Строки виплат та суми будуть названі пізніше. Глава представництва ЄС в Республіці Молдова, посол Петер Міхалко заявив, що, попри цю ситуацію, ЄС продовжує "підтримувати молдаван, які старанно працюють заради кращого майбутнього". 

"Ми зараз розмірковуємо над тим, як можемо допомогти громадянам (Молдови - Ред.) в найближчі роки. Ми хочемо віддати пріоритет проектам, які безпосередньо покращують життя молдаван", - зазначив Міхалко.
Читайте також: У ЄС пропонують запровадити нову модель для України, Грузії та Молдови – «Східне партнерство+»
Читайте також: Європейський суд визнав українські пенсії грубим порушенням прав людини