Події
12 жовтня 2017
Заяви Угорщини про освітній закон – це розповідь повії про цноту, – Береза
Однією причиною таких дій наших сусідів може бути бажання отримати дивіденди на майбутніх виборах.
news-image

Саме зараз Венеціанською комісією розглядається угорський закон про освіту, і висновки по ньому доволі негативні. Тому коли наші сусіди вказують нам на наші дії, їм варто було б розпочати з себе.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK зазначив член української делегації в ПАРЄ Борислав Береза, пише «Є!».

«Сьогодні ми побачили, як угорські, румунські та молдовські депутати в Раді Європи разом «протягнули» рішення, за яким вони відмовилися від навчання представників своїх нацменшин в Україні українською мовою. Вони хочуть, щоб українці угорського чи румунського походження знали тільки одну мову. Їм не потрібно, щоб вони володіли українською», – заявив Борислав Береза.

Окрім цього він спробував пояснити, для чого це все робиться.

«Потім ті діти, які вивчатимуть у школах тільки одну мову, будуть бачити своє майбутнє тільки в Угорщині чи Румунії. Цілком можливо, що через них навіть будуть розігруватися деякі сепаратистські сценарії. Тому те, що ми бачили в Парламентській Асамблеї Ради Європи – це недружнє відношення», – вважає член української делегації в ПАРЄ.

На його думку, ще однією причиною таких дій наших сусідів може бути бажання отримати дивіденди на майбутніх виборах.

«Наприклад, пану Орбану потрібно гуртувати довкола себе виборців, бо у нього зараз дуже погана ситуація. Спекуляції довкола українського закону про освіту демонструють, що ті люди, які в Угорщині хочуть отримати політичні дивіденди, зовсім не думають про майбутнє», – зазначив нардеп.

Також він наголосив на тому, що зараз Венеціанською комісією розглядається угорський закон про освіту. І висновки по ньому доволі негативні.

«Коли ця країна пропонує нам поглянути на наш закон, їм варто було б розпочати з себе. Всі заяви Угорщини про освітній закон – це теж саме, коли дівчина легкої поведінки говорить про цноту», – заявив Береза.

Читайте також:ПАРЄ ухвалила рішення щодо мовної статті українського закону Про освіту