Суспільство
14 жовтня 2017
Автогонщик розповів до яких наслідків може призвести сон за кермом
Водій завжди віддасть перевагу власній машині – навіть попри затори, сніг чи сильну хворобу.
news-image

Після чергової ДТП, яку спричинив непритомний водій, журналісти вирішили з’ясувати, як можна вирішити проблему кермувальників зі слабким здоров’ям. Дієвих порад вдалося зібрати небагато, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Водій завжди віддасть перевагу власній машині – навіть попри затори, сніг чи сильну хворобу, адже куди приємніше їхати навіть до лікарні в теплій машині, ніж стоячи в холодному тролейбусі. Можливо, так вважав і кермувальник Chevrolet, який днями на столичному бульварі Гавела на смерть збив скутериста і пошкодив іще одну машину. Очевидці твердять, що чоловік знепритомнів ще до того, як сталася аварія.

Чемпіон України з шосейних автогонок Дмитро Жайворонок моделює втрату водієм контроля за машиною. При втраті свідомості можна зовсім покинути кермо чи сильніше притиснути педаль газу. Давати поради водієві в такому стані немає сенсу – єдине, що він може зробити, це зовсім не їхати, коли передчуває погіршення здоров’я. Та буває, що їхати треба. В такому випадку, каже гонщик, працює правило: швидкість – менша, дистанція – більша. 

«Є таке поняття, як капсула безпеки. Коли в тебе спереду є дистанція, є місце праворуч і ліворуч, щоби здійснити маневр», - розповів Дмитро Жайворонок.

До непередбачуваних маневрів на трасі може призвести навіть температура 37,2 – застерігають медики. Терапевт Ангеліна Мороз пояснює, що в такому стані увага кардинально падає. Вона не радить сідати за кермо при діабеті, бо він призводить до втрати свідомості, та кон’юнктивіті, котрий може викликати набряк ока за хвилину. Про епілептичні напади чи передінсульний стан і говорити не варто. 

«Зараз на дорозі велика кількість жінок за кермом. Так от, при тяжкому менструальному болі може статися короткочасне запаморочення», - застерігає лікар.
Читайте також: В Україні побудують ще один автобан, - стверджують в Мінінфраструктури