Україна
14 жовтня 2017
На Закарпатті 150 кілометрів кордону з Угорщиною є «приватними», – Матіос
Про це він має намір доповісти генпрокурору Юрію Луценку.
news-image

Українські прикордонники не можуть якісно контролювати ділянку кордону між Україною та Угорщиною, адже 150 кілометрова прикордонна зона на Закарпатті перебуває у приватній власності.

Таку заяву зробив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі каналу "112", інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

В нас 150 кілометрів кордону на Закарпатті з Угорщиною є приватними, – заявив Анатолій Матіос.

За словами головного військового прокуратора, це сталося тому, що селищні ради надали у користування по 2 гектари землі у прикордонній зоні, і ця територія була акумульована в одних руках.

"Після цього вони були закумульовані в окремо взятих руках, вибудована комунікація і там кластери взагалі "гуляйполівських" часів", – заявив Анатолій Матіос.

Як стверджує Матіос, про це він має намір доповісти генпрокурору Юрію Луценку.

"Я наполягаю, мені доручив генпрокурор, я завтра буду доповідати йому цю ситуацію. Я вважаю, що так не може бути, так не може продовжуватися", – розповів Матіос.

Варто зазначити, що в заяві прокурора є певні неточності. За його словами, у приватних руках перебуває ділянка у 150 кілометрів, в той час як довжина кордону між Україною та Угорщиною складає лише 136,7 кілометрів.

Читайте також: Заяви Угорщини про освітній закон – це розповідь повії про цноту, – Береза