Суспільство
17 жовтня 2017
Суд Мадрида постановив узяти під варту двох каталонських націоналістів, обвинувачених у заколоті
Куішара і Санчеса заарештовано судом Мадрида.
news-image

Суд Мадрида 16 жовтня ухвалив рішення взяти під варту керівників націоналістичних громадських організацій "Каталонська національна асамблея" і Omnium Cultural Жорді Санчеса і Жорді Куішара, яким висунуто обвинувачення в підготовці заколоту. Про це повідомляє El Pais, передає «Є!».

Прокуратура обвинувачує Санчеса і Куішара в організації акції протесту біля будівлі ради щодо економіки регіону в Барселоні 20–21 вересня, де вірні Мадриду силовики проводили слідчі дії. Лідери націоналістів оголосили про "мобілізацію" прихильників незалежності Каталонії.

На думку судді, дії Санчеса та Куішара були частиною стратегії організації референдуму про відокремлення Каталонії, який визнано іспанською владою незаконним.

Обвинувачені також закликали займати приміщення шкіл у ніч перед референдумом 1 жовтня, ідеться в постанові.

У справі про заколот проходить також глава поліції Каталонії Госеп Луїс Траперо. Прокуратура вимагала його арешту, інкримінуючи пасивність під час протидії незаконним діям демонстрантів у Барселоні.

Однак суддя Кармен Ламела не стала позбавляти його волі. У Траперо вилучили паспорт, йому заборонено покидати межі Іспанії. Шеф поліції також повинен раз на два тижні відвідувати суд за місцем проживання.